Sunday, November 24, 2013

Husvagn

husvagn
Swedish word of the day. Husvagn. Caravan. Comes from the two words Hus (which means Home), and Vagn (which means Wagon). The reason I had for taking the photo of the Husvagn, parked in front of Lakeside at Rudan, was the ice. It sure is getting colder and more Winter-like now.

9 comments:

kreig said...

I like it and the thin layer of ice in the foreground.

Stuart said...

Wonderful composition !

RedPat said...

Same weather here!

Luis Gomez said...

Love this one.

hamilton said...

That husvagn doesn't look like it would be warm enough inside against the chill causing the ice outside!

Bob Crowe said...

Ok, I get it, like Volkswagen. The composition and color changes are pretty cool.

Krille said...

Känns det inte brottsligt att fotografera en SMV husvagn och publicera bilden utan att nämna det? Ett typ: mitt i bilden står det en SMV 520 husvagn från -77 tycker jag hade känts bättre, va?

Vad är det för område förresten? Först tyckte jag att det kändes som en småbåtshamn, men eftersom allt var så fräscht så gick det åt att det kanske ligger en fotbollsplan bakom din rygg och de energisnåla röda husen kanske är omklädningsrum till spelarna?

Stefan Jansson said...

Kåken precis bakom är en ungdomsgård som heter Lakeside. Den ligger på en gräsmatta som sträcker sig mellan de två sjöarna, Övre Rudasjön och Nedre Rudasjön. Sedan ett par år är Rudan ett naturreservat. Pendeltågsstationen Handen och köpcentret är grannar, det är bara en minuts promenad till tåget (om man har brådis).

Stefan Jansson said...

Och förresten, kåken längst bak i bilden är en skola där KTH och några andra håller till.